"Achala" σημαινει βουνο σταθερο και αιωνιο

Αγαπημένο beauty diary🌺,

Σήμερα θα σου γράψω για μια εταιρεία φυσικών βιολογικών καλλυντικών την οποία γνώρισα τις τελευταίες δύο εβδομάδες και με εντυπωσίασε με την ποιότητα αλλά και την αγνότητά της. Πρόκειται για την Achala Natural Products . Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2018 από την Sylvia Zurmühl και χρησιμοποιεί 100% φυσικά βιολογικά ελληνικά προϊόντα ως πρώτες ύλες μαζεμένες με αγάπη και φροντίδα. Η ιδρύτρια υποστηρίζει πως δεν είναι απλά το φυτό που θεραπεύει αλλά η αγάπη και η φροντίδα με την οποία έχει συλλεχθεί και επεξεργαστεί. Τα προϊόντα βρίσκονται όλα σε γυάλινες ανακυκλώσιμες συσκευασίες και είναι κατάλληλα για μωρά, μικρά παιδιά, ανθρώπους με αλλεργίες και vegan καθώς έχει αποφευχθεί η προσθήκη πρόσθετων. Αυτές τις μέρες μου δόθηκε η ευκαιρία να δοκιμάσω τρία προϊόντα της, τα οποία με έκαναν να αγαπήσω ακόμη περισσότερο τα φυσικά καλλυντικά!



Λάδι σώματος με σαμπούκο:

Το σαμπούκο ή ζαμπούκο ή κουφοξυλιά πάντα με ταξιδεύει σε κόσμους μαγικούς καθώς μου θυμίζει το Harry Potter και το πανήσχυρο ραβδί από κουφοξυλιά. Όμως η δύναμη του σαμπούκου δεν περιορίζεται στη μαγεία αλλά έχει επίδραση και στην καθημερινή μας ζωή. Τα άνθη του σαμπούκου χρησιμοποιούνταν από τα παλιά χρόνια ως μαλακτικό του δέρματος, ενώ είναι γνωστά για τις ευεργετικές τους ιδιότητες στα ηλιακά εγκαύματα, στο ξηρό δέρμα αλλά και κατά των πανάδων του δέρματος καθώς έχουν λευκαντικές ιδιότητες. Το λάδι σώματος με σαμπούκο της εταιρείας achala περιέχει και μολόχα και μελισόχορτο τα οποία χαρίζουν ένα χαλαρωτικό εξισορροπητικό αποτέλεσμα. Ενώ το αιθέριο έλαιο ylang-ylang χαρίζει ένα ευχάριστο άρωμα που αυξάνει την αισιοδοξία και την όρεξη για ζωή! Η χρήση του είναι πολύ απλή. Μετά το ντουζ το απλώνουμε σε υγρό δέρμα σε όλο μας το σώμα, όπου έχουμε ανάγκη για ενυδάτωση. Το μείγμα νερού-ελαίου δημιουργεί ένα γαλάκτωμα που απορροφάται πλήρως από το δέρμα! Εναλλακτικά μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε και ως πρόσθετο στο νερό του λουτρού.




Κηραλοιφή με τίλιο για ξηρά δέρματα:

Η θαυματουργή δράση της κηραλοιφής είναι γνωστή από τα αρχαία χρόνια. Το κερί της μέλισσας είναι ένα φυσικό ενυδατικό ενώ παράλληλα δρα ως αδιαβροχοποιητής. Ιδίως όταν συνδιάζεται με ελαιόλαδο που θρέφει και περιέχει βιταμίνη Ε μπορεί να κάνει θαύματα! Αυτό ακριβώς συμβαίνει και στην κηραλοιφή της achala. Το βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης συναντιέται με το εξαιρετικής ποιότητας κερί, το τίλιο, την καλέντουλα και το άρωμα των θεών το τριαντάφυλλο για να προσφέρουν στο δέρμα μας ενυδάτωση και όχι μόνο. Καθώς το τίλιο έχει και καταπραϋντική και λευκαντική δράση που καταπολεμά τις δυσχρωμίες του δέρματος! Η αλοιφή αυτή έχει παράλληλα αποσυμφορητικές, αντιφλεγμονώδεις και ενυδατικές ιδιότητες και μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε σε όλο μας το σώμα, όπου έχουμε ανάγκη για εντατική ενυδάτωση. Εγώ τη βάζω σε όλα τα ξηρά σημεία όπως αγκώνες και γόνατα και με έχει βοηθήσει πολύ!




Σπαθόλαδο:

Το σπαθόλαδο ή βαλσαμέλαιο έχει αντιφλογιστικές, αντισηπτικές, αναπλαστικές και επουλωτικές ιδιότητες! Είναι ένα μικρό θαύμα μόνο του! Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σχεδόν παντού (εκτός από τη δερματίτιδα από γρασίδι) όμως θα πρέπει να αποφύγουμε την έκθεση στον ήλιο μετά τη χρήση. Μπορούμε να το κάνουμε μάσκα στα μαλλιά από τη ρίζα ως τις άκρες καθώς τα ενυδατώνει σε βάθος, αντιμετωπίζει τη φθορά, τους χαρίζει λάμψη, τα κάνει απαλά και αντιμετωπίζει και την τριχόπτωση! Πέρα από τα μαλλιά μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο δέρμα σε εγκαύματα, πληγές, χτυπήματα, φλεγμονές, σπυράκια, κάλους, τσιμπίματα εντόμων, μώλωπες, ηλιακό έγκαυμα, σε πληγές απο κατάκλιση και σε πληγές των ούλων! Δε σταματάει η δράση του όμως εκεί. Η κατάποση μίας με δύο κουταλιές της σούπας σπαθόλαδου ημερησίως μπορεί να επουλώσει το γαστρικό, στομαχικό ή φλεβικό έλκος. Επίσης βοηθάει στις ιώσεις καθώς καταπραΰνει τον βήχα, το άσθμα, τη βροχίτιδα και τα φλέματα. Δρα και ως αντικαταθλιπτικό. Πάντα όμως αγαπημένο μου ημερολόγιο πρέπει πρώτα να συμβουλευόμαστε το γιατρό μας για τη χρήση του!





 @ ΑΘΗΝΑ (ATHENS) GREECE
Όλα τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Αφροδίτη Κασούτα. Οποιαδήποτε χρήση ή αναδημοσίευση μέρους ή όλου του άρθρου συμπεριλαμβανομένων των φωτογραφιών θα πρέπει να γίνεται μετά από γραπτή συνεννόηση.



Σχόλια

  1. Πάρα πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση κοπέλα μου και πολύ αγνά προϊόντα φαίνονται!!Θα δοκιμάσω σιγουρα το σπαθολαδο καθώς με το μωρό νομίζω θα μου φανεί πολύ χρήσιμο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η εταιρεία αυτή έχει πολύ αγνά προϊόντα! Σίγουρα θα μείνεις ικανοποιημένη! Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! ❤

      Διαγραφή
    2. Τέλεια!!Μου αρέσει πολύ να δοκιμάσω καινούργια προϊόντα οπότε αφού τα προτεινεις ανεπιφύλακτα θα μπουν σύντομα στο καλάθι αγορών μου!!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις